ACTIVITATS NADALENQUES

Avui us porto 10 activitats amb materials diversos que podeu fer entre assaig i assaig de la cançó de Nadal (si teniu temps .... )

1) Amb boomwackers:

Repartiu un boomwacker per infant i seguiu aquests videos tan ben fets com els que surten al canal musication. Entre tots sonarà la melodia nadalenca. Cooperació, concentració i clima nadalenc. Que més podem demanar ;)


2) Amb campanes afinades:

Hi ha diferents canals al youtube amb videos preparats per tocar nadales amb campanes afinades, però l'exemple que us porto del canal de handbell star m'agrada molt pels grups grans ja que surten acords i així practiquem l'audició dels acords.

I pels nens i nenes més petits ? Doncs també tenim uns videos amb cançons súper fàcils per fer amb les campanes. Mireu al canal de Boomy Tunes.


3) Amb pots de iogurt

Podem picar en un pot de iogurt grans d'aquells que venen al supers. Només l'has de tunejar i començar a picar aquesta Nadala del canal de Sammy Foster : mireu quin Carol of the bells tan molón:

4) Jocs de percussió corporal :

A mi em funciona molt bé amb els grans la cançó Sleigh Ride amb aquesta percussió: 


També podeu provar els magnifics reptes de Mr.Noé, mireu l'últim de Nadal que ha publicat:


5) Exercicis de ritme picant amb els pals xinesos, o amb dos llapis:



6) Amb gots de plàstic:

Doneu un got de plàstic a cada infant i proveu de fer aquesta coreografia. En aquest video tenim també el tutorial ! 


7)  Instruments de petita percussió:


Aquest el vaig fer l'any passat amb l'alumnat de sisè i va quedar tan maco !
És un passeig per trineu a través d'una muntanya nevada, mentre els infants han de tocar isntruments de percussió. El noi ho explica en anglès, però aquest part no la vaig posar, jo els hi vaig explicar en català i vam practicar els ritmes amb les nostres frases.


8) Amb els elasticats:

Perquè no expliquem el conte del Trencanous i creem una dansa per aquesta la marxa del Trencanous? Us deixo un exemple de la Violant Olivares:


9) Amb mocadors:

Amb mocadors de colors també podem tancar la sessió fent divertides coreografies nadalenques com per exemple aquesta de Trepak del Trencanous:


10) Amb el ritme de les paraules:

Amb aquestes targetes i unes pinces, els infants hauran de marcar quin és el ritme de cada paraula. 
Després farem una cadena llegint-les i podrem inventar-ne de noves a la pissarra.



Espero haver-vos donat alguna idea per aquests dies de desembre. Ja em dieu per comentaris o per instagram si heu pogut fer-ne alguna a l'aula !





Propostes de l'any passat aquí.





Comentaris