CANTÀNIA "REAL"

 Aquest curs l'alumnat de cinquè curs de primària cantarà l'obra REAL, composta per Xavier Pastrana i escrita per Llucia Ramis al juny a l'Auditori de Barcelona.

L'obra explora conceptes com realitat i els seus limits, què es real i que no és,  la dictadura de les pantalles i el món virtual entre d'altres.

SINOPSI de l'obra:

La Vera i l’Ernest són personatges de videojoc. L’Ernest vol saber què hi ha més enllà de les aventures que estan condemnats a repetir, vol sortir del rectangle on estan tancats. La Vera li diu que realitat i ficció són el mateix, i que l’una serveix per explicar l’altra (a través dels contes, les faules o amb metàfores).

Com que no el convenç, li mostra les realitats d’alguns nens i nenes enganxats al videojoc que ells protagonitzen. Llavors tots dos salten al món tangible i l’Ernest s’espanta, perquè ja no té la protecció de la pantalla.

De fet, la Vera i l’Ernest també són jugadors que s’evadien mitjançant un món al qual eren herois immortals. Ara han d’aprendre que tothom és alhora persona i personatge, real i representació, sempre protagonista del joc de la vida.

Us deixo l'entrevista amb els autors per a que comencem a endinsar-nos en aquesta obra:


Podeu escoltar l'obra aquí.

Comentaris