DIA DE LA PAU

Aquesta setmana amb l'alumnat de P4 hem treballat el dia de la Pau a través de Pau Casals.

He penjat per la classe els cartells amb les frases de Pau Casals, i també un racó on he deixat cartells dels instruments de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix, i un d'un violoncel elèctric, que els va cridar molt l'atenció).

Quan van entrar els infants a l'aula els vaig explicar que havien entrat al Museu d'en Pau Casals, que està al Vendrell, però avui els havia portat una mica d'aquell museu a la meva aula. Els vaig proposar que caminessin per l'aula visitant el museu uns minuts, llegint i mirant les imatges que hi havien, mentre a la pantalla es projectava aquest video:

A l'acabar la visita, l'alumnat va seient i els dono per parelles una frase escrita pel davant i una imatge al darrera per a que la llegissin i pensessin en el seu significat.  Després ens les expliquen en gran grup i jo aprofito per contextualitzar-la en la vida de Pau Casals i enfoco molt en la seva lluita per la Pau.

Amb les imatges que tenien al darrera de les frases, entre tots, hem anat fent el puzzle amb la fotografia de Pau Casals tocant el violoncel.

Al tocar el tema del violoncel hem aprofitat per parlar de la part del museu on hi havia exposada les imatges dels instruments de corda fregada. 


Hem parlat dels 4 instruments, observat molt bé les seves parts fins que han preguntat pel violoncel elèctric !
Els ha agradat molt el so del violoncel elèctric quan han vist aquest video:

 Per acabar la sessió han agafat les seves llibretes de música i, seguint els passos del video, cadascú ha dibuixat un violoncel.

El pròxim dia li anotarem les parts i el pintarem. Estan quedant molt bé!


Aquí us deixo el material per si us interessa amb la fotografia d'en Pau Casals i les frases que els he donat. Es tracta d'imprimir per davant i per darrera, retallar-les i plastificar-les, per així donar-les als alumnes. En el meu cas ho he treballat per parelles. 


Aquí trobareu els cartells que he penjat per la classe.
La imatge i les frases estàn extretes de la web https://www.paucasalseduca.org/ on podeu trobar moltíssimes activitats per a tots els nivells.


També us comparteixo la coreografia que aquest any proposa Batucado pel dia de la Pau i que nosaltres realitzarem al pati de l'escola:



Com sempre et deixo més idees per a treballar el dia de la pau, clicant aquí: http://elracodefemmusica.blogspot.com/search/label/pau

Comentaris