EL JAZZ

 Durant el segon trimestre he estat treballant amb els alumnes de sisè el jazz. Ho hem fet amb grups i amb propostes més participatives per part dels alumnes, amb estratègies col.laboratives i estructures Kagan i on ells mateixos poguessin anar treient el seu coneixement.


Us deixo aquí les fitxes que hem fet servir durant les 10 sessions, fetes amb canva:

La informació que surt sobre el jazz en aquest document l'he extreta de diverses fonts trobades a internet:

labotzina.com

escenafamiliar.cat

04-Unitats_ESO

palaumusica.cat

La primera fitxa que els vaig donar va ser la portada on havien d'escriure el nom dels components del grup, i a on, sessió rera sessió, si el grup havia treballat, els donava un gomet que havien de coleccionar per poder fer una banda de jazz i fer ballar els ballarins.

Aniria quedant així:


En aquest document teniu la tapa i els músics que vaig imprimir en fulls adhesius :

Al finalitzar la classe, els últims 5 minuts els he donat un tiquet de sortida individual, on pretenia veure si els alumnes havien copsat la informació més important d'aquella sessió. Sixò volia dir que durant la sessió cada grup havia de treballar bé la informació i que tots els seus components ho haguéssin entès perquè després tenien que demostrar per si sols el que sabien.

Quan ha acabat el trimestre, i el projecte del jazz, cada alumne/a es queden un mini dossier tamany A5 amb un recull de tota la informació. A la tapa que hi ha 10 quadrats, a cada sessió se li va posant un gomet segons si ho ha entès o no.


Al llarg d'aquestes sessions els anava ensenyant un parell de músics afroamericans per a que ampliéssin el seu coneixement musical. Així molts han conegut a Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Tina Turner, Michael Jackson o Alicia Keys entre d'altres. Cada setmana els feia escoltar música d'algun músic recomant i ens havien de compartir la seva cançó preferida pel classroom.


Si estàs interessat en adquirir els cartells que vaig fer, pots anar al meu perfil de ppt.


Per acabar, si voleu saber quines cançons els he anat posant al llarg del trimestre, podeu clicar aquí i accedireu al material que els anava creant als alumnes:


 

Comentaris

  1. Hola! Es posible conseguirlo en castellano? Un saludo y gracias por compartir tu trabajo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Azahara, gracias por interesarte en mi trabajo, pero sólo lo he hecho en catalán. Espero que por lo menos te sirva de inspiración.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

No oblidis subscriure't al blog si t'ha agradat el que has vist!