AUDICIONS DE PRIMAVERA PER INFANTIL

 Avui us porto un recull de tres audicions que són un "must" a infantil. Per a tots els mestres que ara us toca fer música en aquesta etapa, feu-hi una ullada i si en teniu alguna altra de preferida per aquest trimestre, deixeu el títol als comentaris i així donem a conèixer més obres.

1- SYLVIA - PIZZICATTO

- Per introduir l'audició amb els més petits, jo els poso en rotllana amb una mà estesa a dins la rotllana, i en l'altra, agafen un mocadors. En els temps finals els vaig picant a les manetes amb el sonall i a la part B de l'obra, belluguem el mocador. 

Pots veure l'exemple aquí.

- Mireu el video i amb unes quantes claves podeu fer un acompanyament molt senzill cada vegada que les papallones toquin les flors:


2- LA PRIMAVERA DE VIVALDI 




- Podem representar entre tots el passeig pel prat amb les seves parts i podem fer servir els objectes que tenim a la capsa (plats per la tempesta, cintes blaves per l'aigua, ocellets, flors..).

A - passegem alegrement imaginant-nos que estem en un prat ple de flors

B- ens parem a escoltar els ocells que canten dalt dels arbres

C- agafem aigua del riu que segur que està ben fresqueta

D- els trons i la pluja ens agafa d'imprevist i ens amaguem sota uns arbres

E- surt el sol de nou

- Quan acabem el passeig podem tornar a escoltar l'audició mentre fem un dibuix.

Pots veure l'exemple aquí.



3- ELS OCELLS DEL CARNAVAL DELS ANIMALS DE SAINT-SAËNZ


Amb aquesta audició fem als infants bellugar-se com si fossin ocells per l'aula, també treballem l'instrument que sona (flauta travessera i els trinos del piano), l'altura dels sons.

Pots veure l'exemple aquí

Si voleu fer un ocellets com aquests, us deixo les plantilles aquí,  només heu de deixar que els nens/es els pintin, enganxar-hi unes plomes i un pal.



Comentaris

  1. Moltes gràcies. Aprofitaré la proposta

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per totes les teves propostes del Blog! Són de gran ajuda i utilitat per aquelles que no som especialistes però ens ha tocat fer música!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per les idees. Jo aquest any he fet servir el vals de les flors de Txaicovsky per P5. Estic buscant cançons de nadal amb base musical per a infantil.... Alguna idea???
    Gràcies

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

No oblidis subscriure't al blog si t'ha agradat el que has vist!