30 DE GENER "DIA DE LA PAU"

Aquest any hem treballat Pau Casals amb els nens i nenes de 4rt. I per fer-ho els he repartit frases que ell havia dit en alguns moments de la seva vida, per a que per parelles pensessin en el seu significat.  Després ens les han explicat en gran grup i jo aprofitava per contextualitzar-la en la vida de Pau Casals.
Amb les imatges que tenien al darrera, entre tots, hem anat fent el puzzle amb la fotografia de Pau Casals tocant el violoncel.
Hem aprofitat després per veure'l tocant la cançó d"el cant dels ocells" i hem parlat del violoncel com a instrument de la família de corda fregada. N'hem observat molt bé les seves parts i ara l'estem dibuixant en una cartolina per a fer una exposició ben bonica.

Aquí us deixo el material per si us interessa amb la fotografia d'en Pau Casals i les frases que els he donat. Es tracta d'imprimir per davant i per darrera, retallar-les i plastificar-les, per així donar-les als alumnes. En el meu cas ho he treballat per parelles. 



I per reflexionar us deixo la frase que deia Pau Casals:

"Les meves úniques armes són la batuta i el violoncel"



La imatge i les frases estàn extretes de la web https://www.paucasalseduca.org/ 
on podeu trobar moltíssimes activitats per a tots els nivells.


"Deixem que la música, com a llenguatge universal que és, sigui font de comunicació entre els homes.  "


També us comparteixo aquesta cançó dels Kids United : "On ecrit sur les murs":


I aquest musicograma de Mònica Marco, amb la cançó de Macaco: "Una sola voz"


Aquest any també la Yvette de Batucado ens proposa fer aquest joc amb les mans amb la cançó de "Where is the love?" de The black eyes peas:

I la cançó de la Damaris Gelabert amb més amics: "La festa de la pau":


Com sempre et deixo més idees per a treballar el dia de la pau, clicant aquí: http://elracodefemmusica.blogspot.com/search/label/pau

Comentaris