CELEBREM LA CASTANYADA A INFANTIL


Divendres és 30 d'octubre i segur que arriba la senyora Castanyera a l'escola a visitar als nens i nenes i fer una mica de gresca amb ells.
Ja els heu preparat per rebre-la com cal?
Segur que si! 
Però per si de cas aquest any et trobes una mica perdut, et donaré unes idees per poder fer aquesta setmana amb els més petits i gaudir d'aquesta tradició:

FEM UNA GRAN REBUDA?

La rebem amb una cançó molt marxosa, tots picant de mans per animar-la a entrar al pati de l'escola.
Katumpa- La castanyada 

CANTEM?


LA CASTANYERA
La cantarem junts i amb un mocador i un davantal la ballarem al pati amb la senyora castanyera. 
Us heu adonat de com els agrada la part de les sabates que fan cloc, cloc...?


BALLEM?

LA RUMBA DE LES CASTANYES
Amb aquesta cançó tan rumbosa del Pot Petit hem fet un tren. Amb les estrofes caminem amb les mans a la cintura i a la tornada, parem, mirem al centre i fem el pas rumbero de dreta a esquerra quan diuen: cap aquí cap allà.. i a la part instrumental fem una volta cap un costat i cap un altre, remenant al cintura i aixecant el braç.. tot molt rumbero !!!



PIQUEM ?

MARRAMEU
Qui no ha cantat la cançó del Marrameu?  mira que n'és de divertit posar-se per parelles i quan diem pica ben fort, picar-nos a les nostres cuixes i als palmells de la ma amb la nostra parella. També podem canviar a pica ben fluix... i ai, que després s'han de picar amb un dit al seu propi palmell per a que ens soni molt fluixet... ho podràn fer?


ENS RELAXEM ?

I després de ballar i cantar amb la senyora Castanyera, li diem adeu i entrem a l'aula amb calma i escoltem aquesta cançó tan maca de Toni Xuclà mentre ens estirem a sobre de la taula i la mestra (o algun company encarregat) ens fa un massatge per l'esquena..


FEM UNA MANUALITAT?

Perquè no els demanem que ens portin fruits de tardor i fem bossetes amb elements de la tardor?

Després podem aprofitar per escoltar els sons que fan les diferents bosses, tocar les textures dels elements que hem portat, i acompanyar cançons picant la bosseta a les nostres mans.



Que passeu una bona castanyada !!


Comentaris