ATRAPEM INSTRUMENTS

RECURSO PARA DESCARGAR EN CATALÁN Y CASTELLANO 

Haz clic aquí para descargártelo en castellano:


Per finalitzar el treball que hem fet sobre els instruments de l'orquestra els he preparat als alumnes de sisè un joc molt divertit, que està inspirat en un joc de cartes que es diu El castillo del terror de Atomo Games.

És molt fàcil de jugar, fins i tot poden jugar els alumnes de primer ja que a casa ho he fet amb el meu fill de 6 anys i l'ha agafat molt bé.

Es tracta  d'atrapar instruments de l'orquestra amb unes cartes d'objectes que en aquest cas són les característiques dels instruments (fusta, metall, canya, broquet, baquetes, cordes,...). També hi ha cartes d'objectes especials que en cas de jugar amb petits al principi es poden treure i un cop agafada la mecànica es posen, com són la clau de sol, l'estrella o el monstre.

CARTES D'INSTRUMENTS:



CARTES D'OBJECTES:

 CARTES D'OBJECTES ESPECIALS:




INSTRUCCIONS:
El joc conté 16 cartes d’instruments, 56 cartes d’objectes i 10 cartes d’objectes especials.

OBJECTIU:
Guanyarà el jugador que aconsegueixi la major puntuació un cop s’hagin atrapat els 16 instruments. La puntuació s’indica a la cantonada superior dreta de la carta de l’instrument.

PREPARACIÓ:
Es barallen les cartes d’objecte i es reparteixen 4 a cada jugador. La resta es quedaran a sobre la taula cap per avall.
Per un altre costat es barallen les cartes dels instruments i es giraran tantes com el nombre de jugadors més un i es colocaràn a la vista de tots.

TORN DE JOC:
El jugador inicial será l’últim que hagi celebrat el seu aniversari.
El jugador comença el seu torn robant una carta d’objecte (passant a tenir-ne 5 a la seva ma). Observarà les seves cartes:
· Si té els objectes necessaris per atrapar un instrument dels que estan a sobre de la taula, pot atrapar-lo i quedar-se’l. Les cartes d’objecte que ha fet servir les deixarà en una pila cap amunt.
· Inmediatament després treu un altre instrument que substituirà al que ell ha agafat, i robarà noves cartes d’objecte fins a tenir-ne 4 en la mà.
· En aquest moment acaba el torn del jugador i passa al següent jugador.
· Si no té els objectes necessaris per atrapar cap instrument, el jugador descartarà una carta de la seva mà per tornar-se a quedar amb 4 i passarà el torn.
Si s’acaba la pila d’objectes per robar es tornaràn a a barallar les que están a la pila cap amunt per formar una nova pila de cartes d’objecte per robar.

FI DEL JOC:
El joc acaba quan s’han atrapat els 16 instruments. En aquest moment es calcula la puntuació final de cada jugador.
Nota: També podeu fer puntuacions extres, com per exemple, qui sigui capaç d'atrapar un instrument de cada família, podrà sumar 10 punts més a la seva puntuació.


OBJECTES ESPECIALS
CLAU DE SOL: Amb la clau de sol pots atrapar un instrument directament sense haver d’utilitzar tots els objectes que indica la seva carta. Hi ha instruments que no poden ser atrapats amb la clau de sol! A la part superior esquerra de la seva carta es veu.

ESTRELLA: L’estrella serveix com qualsevol objecte bàsic, és com el comodí.

MONSTRE: Amb el monstre el jugador podrà atrapar un instrument capturat per un altre jugador. A més de fer servir el monstre, serà necessari també fer servir els objectes que indica la carta. També hi ha instruments que no poden ser atrapats!
NO es pot fer servir el monstre quan queden 3 o menys instruments per atrapar.

En el pdf us he posat les instruccions per a que també us les descarregeu.
Us el podeu descarregar clicant aquí





Nota: per fer les cartes d'instruments només heu de retallar, plegar per la meitat i enganxar.
Les pàgines de les cartes d'objectes s'han d'enganxar amb la part del darrera i després retallar. La última pàgina s'ha d'imprimir 11 vegades.


Espero que us ho passeu molt bé jugant!



El Joc original és aquest:

El vaig comprar per Halloween i els va agradar tant als meus fills que he fet la versió amb instruments per l'escola.

Comentaris

  1. Hola!M'agrada molt aquest joc, però, perquè hi ha que fotocopiar l'última pàgina 11 vegades? quina és la seua funció? Gracies

    ResponElimina
  2. Hola!M'agrada molt aquest joc, però, perquè hi ha que fotocopiar l'última pàgina 11 vegades? quina és la seua funció? Gracies

    ResponElimina
  3. Hola Jose, l'última pàgina és la part del darrera de les tarjetes petites :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

No oblidis subscriure't al blog si t'ha agradat el que has vist!